реклама
Sucurity Police

реклама

Зараз селянам, щоб офіційно здати м’ясо на комбінат через сільську раду, потрібно зібрати 26 підписів. Тому вони погоджуються на півціни, тільки щоб уникнути цього. Про це повідомив генеральний директор холдингу «АгроЗлатодар» Володимир Лук’янець.

– Ми тваринництво впевнено ведемо до знищення, тобто не ми, а керівництво, – прокоментував ситуацію під час прес-конференції 20 червня Володимир Лукич. – Зараз людям за молоко платять 1,6-1,8 грн. Ніхто з них не буде тримати корову для задоволення, бо це пекельна праця. Гіршого ставлення до села, як сьогодні, не було. А це ж все люди! Їх стимулювати треба. Бабуся ж худобу не для себе тримає, а щоб онуку-студенту допомогти. Вона ці копійки рахує. Тому доки буде така політика, нічого не буде. Специфіку і самобутність будь-якого регіону треба поважати.

Володимир Лук’янець пригадує, що після того, як зупинився Іркліївський маслосирзавод, він два з половиною тижні їздив по всіх заводах, щоб знайти, куди подіти молоко. Аграрій запевняє, що зараз це нікого не цікавить.

– Я вже не кажу про свиней. Три роки тому я вирішив зробити спеціалізацію і завіз 300 голів свиноматок мелітопольської породи, – розповів він. – У листопаді я проаналізував, що це дуже збиткова річ. Чому я буду їх тримати за рахунок інших господарств. Тоді ми те м’ясо ледве розіпхали по черкаських ресторанах.

За словами Володимира Лук’янця, село деградує і буде деградувати, тому що люди не мають ні паїв, ні роботи:

– Ми можемо врятувати тваринництво в селах тільки невеликими фермами. Це моя чітка позиція. Але для цього потрібна політична сила волі і чіткий напрямок.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Оксана Колісник 23.06.2012 05:47
Мені один дуже поважний сільськогоспода рський керівник казав про Іркліївський маслосирзавод: "І стріляти будуть - молоко туди не повезу..." Там, вочевидь, не тільки в загальній обстановці справа. Поважаю Лук'янця, але мені прикро, що його принципові виступи так би мовити "проростають" в політично обумовлені сезони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 кактус 22.06.2012 11:32
Дядьку, так ви ж з біло-голубою більшістю приймали програму розвитку сіл Черкащини?? Чого тепер нарікати на інших? Від вас все залежить? Ці всі питання, порушені вами в цьому тексті вам і перенадресовую! !!! Коли ВИ СЕЛО РОЗВИВАТИМЕТЕ А НЕ ЯЗИКОМ ЛЯПАТИММЕТЕ????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100