реклама

реклама

Розвивати туризм стратегічно будуть в Черкаській області. Покроковий план дій задля цього, туристичну навігацію, оновлений додаток «Подорожуй Черкащиною» та майбутні арт-родзинки представили на туристичному форумі, який відбувся на Чигиринщині.

Форум розпочався зі стратегії, про яку розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. Першим пунктом його стратегії є інфраструктура, встановлення інформаційних стендів, смарт-таблиць, запуск аудіо гідів, які можна увімкнути за допомогою QR-кодів. Тепер туристу не треба шукати інформацію в «Вікіпедії».

_DSC6008

За словами заступника голови Черкаської облради Сергія Лісового, на цей рік на проекти розвитку туристичної області обласна влада виділено 2 мільйони 800 тисяч грн.

– Це є тим фактом, що розбудова туристичних маршрутів є однією з складових розбудови регіону, – зазначив Сергій Лісовий.

Також на форумі говорили про привабливість туристичних об’єктів, відсутність сувенірної продукції, відсутність ресторанів і брак готелів.

– Ми не віримо в те, що продаємо, а в Європі дуже сильно вірять, але іноді продають повітря і в них це дуже добре виходить. Ми маємо вірити в те, що ми продаємо, – сказав Олександр Скічко.

Також він поділився історією з поїздки до Греції.

_DSC6186

– Ми відпочивали і нам запропонували тур «В покоях Афродіти». Це мало наступний вигляд: лежить буклет, люди розповідають, всього на всього 70 кілометрів і там якесь сторіччя до нашої ери, треба їхати. Вартість 25 євро. Ми взяли путівку на двох і поїхали. Всюди були банера, аж хочеться заїхати. Але у результаті під’їхали до гори, на яку треба підніматися. Там можна було попити чай-каву, купили ще води за 5 євро. Врешті вийшли на гору з красивим видом, побачили камінь. І потім ми розповідали, що побували в покоях Афродіти. До речі, поруч був ресторан, можна було випити кави, купити сувеніри, щоб ти затарився по максимуму. Отже, ми витратили 50 євро, хоч за дорогу перед цим заплатили теж по 25 євро. Але майже нічого не побачили. У Черкаській області все навпаки. Тут є що побачити, але немає сувенірів. Чи можна тут купити щось на пам'ять? Всю цю унікальну продукцію треба створювати і кожен об’єкт треба продавати, – наголосив Олександр Скічко.

Крім того, на форумі повідомили, що разом із розробниками Everlabs оновили додаток «Подорожуй Черкащиною». Тут доступні 190 туристичних місць області та можна обрати уже готовий маршрут для подорожі.

_DSC5987

Особливістю додатку є те, що він може працювати офлайн. У додатку є маршрути, які розподілені по типах і часу. Тепер користувач обирає маршрут у той напрямок, який йому сподобався й дивиться скільки часу він готовий витратити на подорож. Ще для особливо азартних є функція «відвідані й не відвідані місця». Також в додатку є сповіщення про його поновлення.

Нагадаємо, рік тому в області презентували автентичну айдентику та бренд.

реклама

Коментарі  

 
+2 #8 Не всякий Скичко 24.07.2021 14:40
Может показать на карте Черкащину, а не то что Грецию. В Трусавце такое не рассказывали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Сусідка 24.07.2021 09:51
Цитую Самшит:
Скічку треба полчитати міфи .афодіта народидилась на Кіпрі із піни моря.а не не Черкащені.невіглас.

То Ви читайте уважно, він розповідав про поїздку до Греції, а не про Афродіту на Черкащині :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Самшит 24.07.2021 08:53
А слабо в Київ поїхати де дельта вже в місті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Самсон 24.07.2021 08:45
Скічко!!дельта вже в області!!!які подорожі??вирушайте з жінкою до Київа.там вже знову відкривають госпіталі.прививки від ковіду на дельту не діють
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Roge 23.07.2021 22:40
Як кажуть молодші брати москалі"Без лоха і жізнь плоха".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Самшит 23.07.2021 19:28
Які родорожі при дельті віруса.хай з дружиною вирушить грати в російську рулетку в пожодожі там де Венера народилась
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Самшит 23.07.2021 19:24
Скічку треба полчитати міфи .афодіта народидилась на Кіпрі із піни моря.а не не Черкащені.невіглас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Можно было бы увидеть 23.07.2021 19:23
И больше. Но вы, товарисч очильник, своим нижним бельём, в опочивальне Афродиты распугали всех Олимпийских Богов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100