13 травня, по закінченню своєї відпустки, гендиректор Черкаської ОДТРК «Рось» Лариса Єфремова подала заяву на звільнення до Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Про це вона повідомила в коментарі «Прочерку».

 

– Справа в тому, що я ж номенклатура Держкомтелерадіо, тож і подала туди заяву на звільнення. Розумію, що в нинішніх умовах вже не можу виконувати свої обов’язки на «Росі». Як кажуть, «служить бы рада, прислуживаться тошно». Я ніколи не прислужувалася. Не люблю, коли люди не тримають слова. У нас були певні домовленості (з головою Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом. Раніше Лариса Єфремова повідомляла, що губернатор надав їй сертифікат на 550 тисяч гривень «на технічне оснащення телекомпанії», – ред.), але всі вони були перекреслені, – зауважила Лариса Єфремова.

За словами Лариси Інокентіївни, за рік роботи на керівній посаді їй вдалося багато.

– Ми відкрили три студії: новинну, для жанру «тет-а-тет» та студію-трансформер. Однак дещо залишилося незакінченим, адже нам недоплатили 179 тисяч… Та це не до мене запитання.

– Я так розумію, що до губернатора Сергія Тулуба?

– Так…

Читайте також: Губернатор вважає, що на телекомпанії «Рось» треба покращити «моральну ситуацію»

Крім того, Лариса Єфремова рада, що їй вдалося «з нуля створити ФМ-радіо».

– Бо те, що було, не мало ніякого відношення до радіо. Це був музон, що йшов в ефір в технічному режимі. Я ж набрала молодих хлопців і дівчат – черкащан – і ми створили радіо вищого рівня, – розповіла «Прочерку» Лариса Інокентіївна: – Що стосується програмного продукту, то вдалося створити ще два ток-шоу.

Більше того, за словами керівниці, їй вдалося переконати колектив готувати випуски новин у прямому ефірі.

– Так роблять всі професійні телеканали! До моєї відпустки ми налагодили вихід випусків новин у прямому ефірі. Раніше випуски новин подавалися в записі. Може, й тепер на «Росі» повернуться до цього, – зітхає Лариса Єфремова.

За її словами, змогла вона і навести лад з документацією, тобто вирішити частину адміністративної роботи. Крім того, Лариса Єфремова до своїх здобутків додає і новий логотип каналу та заставки, які, за її керівництва, вдалося впровадити між блоками новин.

– Інша справа, що деякі «товариші» не завжди ці заставки ставили… – зауважила вона. – Щодо планів, то ми мали протягнути оптоволокно для покращення якості зображення, планували ремонт, хотіли зробити продакшн-студію… Та це вже робитиме мій наступник.

Читайте також: Гендиректор обласного телебачення не приймає зауваження від Тулуба

Дещо з планів Ларисі Єфремвоій не вдалося реалізувати саме через зрив домовленостей з керівництвом області.

– І ті фокуси з зібранням колективу «Росі» без моєї участі… Я хотіла бути присутньою, але в мене була температура під сорок. Я тоді просила пані Калиновську (тодішній начальник управління інформаційної політики в облдержадміністрації, – ред.) перенести зустріч… І цей відкритий лист колективу проти мене… Там же серед підписантів двоє пенсіонерів, Олександр Чернега і працівники дротового радіо. Пенсіонерів тих я навіть не знаю. Роботу Олександра я дійсно критикувала, а щодо працівників дротового радіо, то я хотіла проводити реорганізацію радіо. Зауважу, що мова йде не про «ФМ-радіо», а про дротове. Там же заставки з 1956 року не змінювалися! А вони мене переконували, що це раритет і так треба. Я ж хотіла оновлення! Крім того, реорганізація – це ж не скорочення колективу, а зміна структури відділів і підрозділів. Бо там така каша! Деякі люди лише числяться в дротовому радіо, а працюють на телебачення. Ми б перевели людей на інші посади, бо, наприклад, одному журналісту-телевізійнику важко зробити передачу самому, – роз’яснила Лариса Єфремова.

Читайте також: Держкомтелерадіо лякає інформація про фінансування ОДТРК «Рось»

За словами Лариси Єфремової, вона вже має пропозиції від Держкомтелерадіо та Нацради щодо майбутнього працевлаштування. Однак поки це питання відкрите.

Нині обов’язки гендиректора ОДТРК «Рось» виконує заступник генерального директора з фінансових питань Євген Старинець.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100