реклама

реклама

Схоже, що в умовному окрузі №199 із центром у місті Умань (у 2002 році до округу входили Монастирищенський, Уманський та Христинівський райони) може вибухнути боротьба ідеологій і капіталу. Тут за місце під куполом можуть змагатися представники «Свободи» і КПУ. А серед бізнесменів на ситуацію може впливати навіть Ахметов.

Експерти вже називають деякі прізвища політиків, зацікавлених у цьому окрузі: це голова обласної організації ВО «Свобода» Тетяна Чорномаз, 1-й секретар Черкаського обкому Комуністичної партії України Віктор Роєнко, депутати облради Галина Кучер, Анатолій Ліпкан та Андрій Крохмаль.

Раніше Андрій Крохмаль був більш впевений у тому, що балотуватиметься по Уманьському округу до парламенту за підтримки влади

Раніше Андрій Крохмаль був більш впевений у тому, що балотуватиметься по Уманьському округу до парламенту за підтримки влади

– Партія регіонів визначила своїм кандидатом Андрія Крохмаля. Ми ж свого претендента не розголошуватимемо, бо ще зарано. А взагалі у нас всі люди достойні! – говорять майже однаково Тетяна Чорномаз та голова міської організації ВО «Батьківщина» Людмила Кирилюк.

Між іншим, експерти припускають, що участь у виборах може брати і чоловік Тетяни Чорномаз, депутат Уманської міської ради від ВО «Свобода» Богдан Чорномаз, у якого вже була спроба (щоправда невдала) перевірити свої сили на окрузі у 2002 році.

Щодо регіонала Андрія Крохмаля, то він поки що не підтверджує, але й не спростовує свою можливу участь у виборах. Каже, що партія ще не прийняла рішення, а самовисуванцем він точно не піде, бо для цього треба багато грошей. Цікаво, що раніше регіонал не сумнівався в тому, що братиме участь у парламентських виборах. Зараз такої впевненості він чомусь немає.

– Потрібно дочекатися з’їзду обласної організації партії. Якщо скажуть – піду, – говорить Андрій Крохмаль.

Разом з тим, депутат також підтверджує чутки стосовно можливої участі у виборах на окрузі Віктора Роєнка. Про це йдуть розмови і всередині самих комуністів. Це й зрозуміло. На Уманщині Віктор Роєнко народився, навчався і розпочинав свою трудову діяльність. Звідси він обирався в народні депутати.

Сам комуніст на тему майбутніх виборів не хоче говорити.

– Визначення йде. Ще нічого не ясно. Визначитися повинна обласна організація партії, – коротко каже він.

А от народник Галина Кучер запевнила «Прочерк», що ще не ставить перед собою питання: Чи балотуватися на виборах? Мовляв, вона людина команди, тож і команда це вирішуватиме. Зазначила лише, що Народна Партія працюватиме на виборах окремо від Партії регіонів.

Між іншим серед народників Черкащини свої сили в Уманському окрузі за місце під куполом може спробувати і Володимир Лук’янець.

– Допускаю і такий варіант, бо Володимир Лук’янець вчився на Уманщині і в нього там бізнес, – говорить керівник Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик.

Невиразний депутат-аграрник Петро Цюрко найбільше запам’ятався черкащанкам завдяки активній участі у побоїщі у ВРУ. Як народний депутат Цюрко майже не виступає з публічними виступами та не озвучує позицію Партії регіонів

Невиразний депутат-аграрник Петро Цюрко найбільше запам’ятався черкащанкам завдяки активній участі у побоїщі у ВРУ. Як народний депутат Цюрко майже не виступає з публічними виступами та не озвучує позицію Партії регіонів

Участь в осінніх виборах може взяти і нинішній нардеп уманчанин Петро Цюрко, що проявив себе в побоїщі у Верховній Раді в грудні 2010 року. Тоді він цілеспрямовано і неодноразово бив у голову і по корпусу бютівця Кравчука, в голову бютівцю Михайлу Волинцю кинув стільця. Волинця було госпіталізовано.

Прес-секретар нардепа повідомила «Прочерку», що Петро Цюрко ще вагається, чи брати участь у виборах.

Серед претендентів і Петро Кузьменко, який потрапив до парламенту під прапорами «Батьківщини», проте потім перейшов до Партії регіонів; і гендиректор ВАТ «Уманьферммаш», депутат обласної ради від Партії регіонів Анатолій Ліпкан; і міський голова Христинівки Микола Наконечний.

Цікаво, що якраз Петро Кузьменко у 2002 році і виграв вибори по цьому окрузі. Чи братиме він нині участь у виборах – невідомо. Його прес-секретар повідомила, що на зимові канікули Петро Кузьменко полетів за кордон, тож він поза зоною доступу…

Хоча дехто з колег-нардепів повідомив «Прочерку», що Кузьменко може спробувати знову стати нардепом від цього округу. Але все, мовляв, залежатиме від благословення Центру.

Пригадаймо, що у 2002 році на окрузі змагалося багато цікавих особистостей, які і зараз беруть активну участь в політичному та інших сферах життя Черкащини. Це Леонід Даценко, Богдан Чорномаз, Станіслав Журило…

– Я брав участь у виборах на цьому окрузі і в 1994 році і в 2002 році. Визначальним по округу за кількістю виборців є місто Умань і Уманський район. Та й взагалі Умань – це друга столиця Черкащини. Це місто не сприймає заїжджих, тому там перемагають ті, що мають коріння, – говорить координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – Пам’ятаю, як у 2002 році там балотувався від «Нашої України» Станіслав Журило, нинішній редактор обласної газети «Вечірні Черкаси». На користь нього – узгодженого кандидата від «Нашої України», я тоді зняв свою кандидатуру. А Богдан Чорномаз не захотів знімати свою. Але Станіслав Журило все рівно не пройшов.

За словами пана Леоніда, на майбутніх виборах влада спробує реалізувати сценарій громовідвіду, тобто визначивши когось як кандидата від ПР, але разом з тим тишком-нишком підтримуючи когось з само висуванців. Так офіційний кандидат візьме весь негатив влади на себе, а з само висуванця ліпитимуть «господарника» та інші шаблони.
Очільник одного з провідних підприємств України з виробництва сільськогосподарської техніки і запчастин до них Анатолій Ліпкан за потреби може заручитися навіть підтримкою Ахметова

Очільник одного з провідних підприємств України з виробництва сільськогосподарської техніки і запчастин до них Анатолій Ліпкан за потреби може заручитися навіть підтримкою Ахметова



Прес-секретар Бахматюка рішуче заперечує його участь у виборах

Прес-секретар Бахматюка рішуче заперечує його участь у виборах

– Таким чином весь негатив влади на себе може взяти Крохмаль. А той же Ліпкан може йти як само висуванець і його презентуватимуть як господарника, – каже Леонід Даценко.

У той же час відомо, що «Уманьферммаш» належить до бізнес-імперії Рената Ахметова, тож дехто припускає, що навіть найбагатша людина України може бути небайдужою до виборів в Уманському окрузі. Що ж до самого гендиректора підприємства, то пан Ліпкан відмовляється коментувати свою можливу участь у виборах.

Та якщо у вибори втрутиться сам Ринат Ахметов, чи зможе хтось йому протистояти? Зможе. Експерти називають й іншого не менш потужного бізнесмена – Олега Бахматюка. Компанія «Аграрний Холдинг Авангард» - одне з найбільших агропромислових підприємств України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць та продуктів яєчної переробки.

Однак прес-секретар Олега Романовича Лідія Сливоцька рішуче заперечила таку інформацію.

– Олег Бахматюк займається насамперед інвестиціями. А поширювати інформацію про його участь у виборах на Черкащині – це все одно що говорити, мовляв, Пінчук стане мером Лондону! – сказала прес-секретар бізнесмена.

Висуватися по мажоритарні в Уманському окрузі може і голова обласної ради Валерій Черняк. Саме тут він отримав перемогу на виборах до обласної ради у 2010 році, йдучи на вибори під прапорами Партії регіонів.

Крім того, участь у виборах може взяти і президент і засновник групи компаній «Петрус» Людмила Русаліна, яка змогла провести в Черкаську обласну раду за списком Партії регіонів вице-президента компанії Володимира Гаркушина. У бізнес Людмили Русаліної, з ухилом на лікеро-горілчану тематику, входить і Уманський лікеро-горілчані завод. Нагадаємо, що раніше Людмила Русаліна була депутатом облради від «Нашої України». У пресі також з’являлася інформація про її тісні зв'язки з УПЦ Московського патріархату. Так, свого часу "Українська правда" повідомляла, що Московський патріархат нібито клопотав за бізнес-вумен щодо призначення її на посаду голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. Нині Людмила Русаліна - заступник голови Ради при Кабміні.

Серед претендентів у кандидати називають і голову уманського «Фронту Змін», заступника мера Умані Максима Полякова. Однак обласне керівництво партії відмовляється поки що називати кандидата по Уманському округу, посилаючись на рішення зверху.

– Щодо опозиції, то вона зволікає з визначенням кандидатів, чекаючи рішення київських вождів. А зволікаючи, втрачає час, – зауважує Леонід Даценко.

Оточення мера Христинівки Наконечного вже порахувало, що на вибори треба 5 млн євро

Оточення мера Христинівки Наконечного вже порахувало, що на вибори треба 5 млн євро

Щодо мера Христинівки Миколи Наконечного, то оточення заперечує і його можливу участь у виборах, і участь його сина, селищного голови Верхнячки також.

– Щоб йти на вибори, треба 5 млн євро! – говорить заступник мера Христинівки Олександр Кучеренко. – Це ж треба забезпечити спостерігачів на 160 дільниць. А довірені особи, а виборчий штаб, а рекламна продукція. Потрібні значні ресурси.

– За підтримки батька у сина Наконечного є шанси, – говорить Леонід Даценко. – Звичайно шанси може мати і монастирищанин Крохмаль. Зібравши весь сільський електорат, він може перемогти, якщо по Уманському району йтиме 20-30 кандидатів, адже вони розпорошать голоси.

Як вважає Максим Михлик, якщо відштовхуватися від того, що округи будуть поділені так як у 2002 році, то результат голосування залежатиме від Умані, так як в окрузі №197 – від Сміли. Саме тому значний вплив на вибори матиме «вічний мер Умані» Юрій Бодров. А він, як говорить Максим Михлик, співпрацює з Андрієм Крохмалем.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Нетолерантний 05.02.2012 21:43
Цитую Гонта:
В Уманському окрузі об'єднана опозиція провeде праймеріз. Виграє Гриценко. Bін і стане депутатом.

Гриценко має потрапити до іншого округу, якщо піде з Тального. Та й чому опозиція має висувати Гриценка, який вийшов з КОДу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Гонта 03.02.2012 16:06
В Уманському окрузі об'єднана опозиція провeде праймеріз. Виграє Гриценко. Bін і стане депутатом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Достали 01.02.2012 19:57
Цитую Бровко:
Про що ви говорите, рейтинг правлячої партії в умані рівний нулю, яка підтримка може бути, коли сам мер не зявляється у білому домі. а жителі готуються до його перевиборів. пенсіонерів які при владі інвалідну пенсію отримують - геть!!! слава нації!!!

Побачим як цей "нуль" вистрелить іншими цифрами. Не треба бути наївними...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Бровко 01.02.2012 18:22
Про що ви говорите, рейтинг правлячої партії в умані рівний нулю, яка підтримка може бути, коли сам мер не зявляється у білому домі. а жителі готуються до його перевиборів. пенсіонерів які при владі інвалідну пенсію отримують - геть!!! слава нації!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Умань 01.02.2012 16:56
В Умани партия регионов победить не может. Правильно сказано в статье «вічний мер Умані» Юрій Бобров" Он прикрываясь флагами разных партий и полной бездеятельность ю, дискредитировал всю партию регионов. Поэтому шансов нет. А Липкан дедушка 72-летний. Какой он депутат???? Ему на пенсию пора, дома сидеть, кто за него проголосует??? Исходя из тех тенденций, что вырисовываются в городе победить может кандидат от оппозиции, если она объединиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100