Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон засудив акт вандалізму в Умані Черкаської області, де було пошкоджено гіпсове розп'яття Ісуса Христа.

62704_big

Про це повідомляє видання «Бізнес.медіа».

«Я чув новини про акт вандалізму – осквернення розп'яття в Умані. Я хочу рішуче засудити цей вчинок, а також будь-який подібний акт проти будь-якого релігійного символу будь-якої релігії. Я сподіваюся, що ця провокація не зашкодить мирному співіснуванню всіх громад в Умані», – написав дипломат у Twitter.

50079595_1106284556228565_6619274610137366528_n Нагадаємо, в суботу, 19 січня 2019 року, у православне свято Хрещення Господнього, гіпсовій скульптурі Ісуса Христа, встановленій біля ставка в Умані, вандали відбили ноги. Як повідомляла поліція, було відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 3 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що правопорушення з хуліганських спонукань учинили 19-річний та 20-річний громадяни США. Їм було оголошено про підозру. А 21 січня за клопотанням Уманської місцевої прокуратури Уманський міськрайонний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розп’яття встановлене на початку липня 2013 року поблизу від заводу «Мегометр», на місці, де колись була уманська фортеця. Проте, поблизу хреста – ставок, де на іудейське свято Рош-га-Шана моляться та здійснюють свої релігійні обряди хасиди. Хрест встановили як раз у напрямку молитви іудеїв. Це викликало їхнє незадоволення. Незважаючи на це, іудейський Багодійний фонд імері рабі Нахмана за свої кошти придбав камеру спостереження, щоб спостерігати за подіями біля хреста і уникнути його пошкоджень, а в дні Рош-га-Шана тут чергували ізраїльські поліцейські.

Проте, вже незабаром після встановлення розп’яття, 13 серпня 2013 року, невідомі спаплюжили його, розписавши висловами на івриті. Після цього вандали ще кілька разів учиняли наругу над християнським символом. 31 грудня 2016 року гіпсову фігуру Ісуса Христа було зірвано і скинуто додолу (як установила поліція, зловмисниками виявилися троє осіб, двоє з яких, рідні брати, – громадяни Ізраїлю). А за один день, 16 вересня 2018 року, розп’яття паплюжили двічі, підпалюючи і обмазуючи глиною.

В Умані траплялися акти вандалізму й щодо іудейських святинь. У ніч проти 21 грудня 2016 року невідомі підкинули на територію місцевої синагоги свинячу голову з вирізаною на ній свастикою й облили приміщення, де розташована могила іудейського праведника рабі Нахмана, червоною фарбою. 2 жовтня 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що зловмисників, які вчинили наругу над іудейською святинею, затримано.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Молодець, посол! 22.01.2019 22:46
Я ж казав, що в Ізраїлі живуть адекватні євреї - патріоти своєї землі, прихильники Західних цінностей і Східної гнучкості. Ті, хто ракетами роздовбує бази ППО путіна у Сирії. Ті, хто підставляє літаки кремля під ракети Асада. Т, хто постачає Україні бойові безпілотники і радарні установки.Ті, хто засуджує шваль, яка бухає в Умані і нівечить християнські символи.
Я теж дуже хотів би вірити у те, що ні вибрик цих двох ублюдків, ні квакання ватних прокремлівських подонків у коментарях на "Прочерку" не заважатимуть нормальному співіснуванню українців з усіма, хто поважає Україну і слухається її Законів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100