«Донбас порожняк не гонит и вы это почувствуете!» – загрозливо помахав пальцем губернатор Черкащини Сергій Тулуб опозиціонеру Миколі Булатецькому, виходячи з зали засідань обласного Будинку рад…

Це було в листопаді два роки тому після місцевих виборів, коли черкаський опозиціонер Микола Булатецький на весь зал назвав звинувачення Сергія Тулуба на адресу кандидата в мери Сергія Одарича «порожняком».

«Поставте крапку в стосунках. Або обніміться з Сергієм Олеговичем і поцілуйтеся, або…» – не вгавав Булатецький. Усі в залі згадали тоді, якими наелектризованими були стосунки між Одаричем та Тулубом під час виборчих баталій. Та ніхто не наважився сказати це в голос, коли Тулуб вітав Одарича квітами з перемогою.

Важко сказати, чи нинішня ситуація з черкаськими виборчими округами якось пов’язана з цим, проте погодьтеся, що це якийсь дивний збіг: голоси виборців ніяк не можуть порахувати саме в тих округах, де лідирують опозиційні кандидати. Ні, це не означає, що в п’яти з семи округів, де лідирують провладні кандидати, все пройшло гладко, проте аж таких затримок, як в окружних виборчих комісіях №194 і №197 – не було.

Не вірять люди і в те, що біло-блакитна влада не доклала зусиль до організації колотнечі на цих двох округах. А численні публічні прочухани від керівника області різноманітним підданим – від голів районів й керівників міст і до начальників управлінь – свідчать про те, що навести лад в проблемних округах Сергій Борисович зміг би швидко. Аби захотів!

Навести лад: це скликати правоохоронців і згребти в одну купу всіх тих, хто баламутить воду в ОВК, залишивши там незалежних спостерігачів та тих, кому за законом «можна». Інші могли б дивитися виставу через відеокамери онлайн. І жувати поп-корн.

Чи потрібні були сьогодні під ОВК №194 ці молодики, – прихильники Партії регіонів, від яких не було ніякої користі. Ну, хіба що в натовпі затесалися негідники, які хотіли захопити і вивезти Миколу Булатецького, лідера перегонів в окрузі. Але це вже, вибачте, було б схоже на повернення тих сумних часів, про які сьогодні згадують неохоче люди старшого віку…

І ще трохи про «теплі» стосунки. Можливо, це теж збіг, але саме Микола Булатецький і Леонід Даценко найбільше дошкуляли протягом останнього часу владі. Обидва очолювали протестні акції на Соборній площі, аж поки влада не примудрилася зробити там фонтани, ринок, концерти, забігайлівки, виставки ретро-автомобілів… Що далі?

Обидва збирали Сергію Тулубу гроші на квиток до Харцизька. І хоч Сергій Тулуб і казав на прес-конференціях, що не бачить в Леонідові Даценкові політичного конкурента, а опозиційні акції називав «так званими», проте особисто вручати Симоненківську премію Даценку не наважився.

Іронія долі! Саме цим двом опозиційним кандидатам народ дав кредит довіри, проголосувавши за них в округах. Народ відфільтрував з-поміж висуванців від опозиції щирих опозиціонерів і так званих.

Ці кандидати не мають великих статків. Проте вони змогли випередити в округах тих самих «грошовитих мішків», про які весь час говорили експерти.

Чому не чути голосу протесту формальних лідерів опозиції – керівника штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у Черкаській області Анатолія Бондаренка та керівника фракції Черкаської облради партії ВО «Батьківщина» Володимира Греся? Узагалі, хтось чув взагалі про них після 28 жовтня? Не вірю, що на їхніх округах була складніша ситуація, ніж в округах №194 і №197. Отже, виборці самі визначили, хто є справжніми лідерами опозиції.

Сьогодні опозиція закликає людей приєднуватися до руху заради захисту свого голосу і приходити до окружних виборчих комісій у Каневі і в Черкасах. Досвід в округах міста Києва показує, що громадою таки можна добитися справедливості. І люди починають вірити! Я не був під ОВК у Каневі, та був сьогодні під ОВК №194 в Черкасах. Туди підходять зовсім незнайомі Булатецькому люди. Вони приходять підтримати його, захистити свій голос! Це добре, але їх мало! Потрібно більше! Напевне, не завадила б і дієвіша підтримка лідерів Об’єднаної опозиції, «Свободи» і «УДАРу».

Я вже прочитав безліч критичних коментарів у нас на сайті на адресу обох опозиційних кандидатів. Проте готовий сперечатися, що ці двоє не будуть тушками!

Назарій Вівчарик, відповідальний редактор інтернет-сайту «Прочерк»


Виступ Миколи Булатецького 31 жовтня 2012 року під ОВК 194: ВІДЕО


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #13 Черкащанин 02.11.2012 05:32
Цитую Даня:
Цікава річ Жуковська була самовисуванка, але зараз за неї б'ются ПР під ОВК, тобто знову брехня

Підсунули....
Черкаси розкусили, але не прковтнули, можливо даремно, інвестицій порідшає, за те будемо мати свого колоритного депутата.
За Жуковську по доброму прикро, за короткий час вона принесла величезну користь Черкасам.
В її поразці звинувачувати можна тільки владу, влада до без тями кувала Булатецькому всенародну підтримку.
Добре якщо патронат Жуковської це визнає і знайде правильні слова для інформації Президенту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Даня 01.11.2012 15:30
Цікава річ Жуковська була самовисуванка, але зараз за неї б'ются ПР під ОВК, тобто знову брехня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Циля 01.11.2012 11:36
Цитую Вуйко Рішек:
Цитую Петро:
До Черкас їдуть "бойовики" Верховної Ради!
Ось що пише Леся Оробець у твіттері:
#вибори2012 До ОВК 194 стягуються важковаговики: з нашого боку - Томенко, від ПР - Тедеєв, Цюрко, А.Пінчук. Хелловін у розпалі!

Я вважаю що хай їдуть можливо на Тарсових кручах відбудеться щось історичне, надзвичайно важливе.

Я теж вважаю, що Даценко відіб'є у цих хуліганів Канів і дасть перший поштовх до імпічменту нинішній владі раніше ніж Кличко, або Свобода та дасть їм приклад, як треба саме діяти. Смелого пуля боится, смелого штык не берет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 Короп 01.11.2012 07:42
Толя Бондаренко буде на барикадах? Хіба що з металобрухту! Гнати з голови обласної ВО Батьківщина в на всі чотири! Щоб від об"єднаної опозиції по 199 окрузі йшов кандидат без такого шлейфу, як Бондаренко, перемога була б здобута!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Вуйко Рішек 01.11.2012 01:01
Цитую Петро:
До Черкас їдуть "бойовики" Верховної Ради!
Ось що пише Леся Оробець у твіттері:
#вибори2012 До ОВК 194 стягуються важковаговики: з нашого боку - Томенко, від ПР - Тедеєв, Цюрко, А.Пінчук. Хелловін у розпалі!

Я вважаю що хай їдуть можливо на Тарсових кручах відбудеться щось історичне, надзвичайно важливе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Братик 31.10.2012 23:32
Я взагалі то Вівчарика не дуже поважаю, особливо, коли мої цілком безобідні коменти подає ось так: ..... і кінець мого речення, але це класна стаття. Заробив +1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Братик 31.10.2012 23:30
Цитую valkirija:
А Бондаренко вже продав свою перемогу Ничипоренку у 199-му і тепер намагається ще й Даценка злити. Ось тому його і нема на барикадах.

Не тільки Даценка. Він всю опозицію зливає. П***о.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Сергій з Кривалівки 31.10.2012 23:14
Молодець, Назаре!... Чудово написав, приєднуюсь та підписуюсь!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Полишинель 31.10.2012 22:59
Київ відстояли!!! Відстоїм і Канів!!! Ригіональна банда програє!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Петро 31.10.2012 19:21
В Каневі на площі перед ОВК №197 відбувається мітинг проти фальсифікації. Чимало канівчан прийшли в холодну погоду висловити свою позицію. Жодної телекамери! - пишуть у Фейсбуці
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100