реклама

реклама

Станом на 1 листопада в області обліковано 161 тисяча 398 внутрішньо переміщених осіб. Також станом на початок листопада в області налічується 6109 вільних місць для переселення ВПО. Переселенці живуть у будівлях садочків, школах, їх розміщують в санаторіях, гуртожитках. Вони живуть і в хасидських готелях, і у вагоничках… Про це йдеться у матеріалі «Прочерку» Житло для ВПО – де живуть переселенці?

314544773_3357568151198418_1540194624712031309_n

За словами заступниці голови ОВА Наталії Кравченко, Черкащина продовжує приймати нових переселенців щодня. Найбільше з Донеччини, Харківщини, Маріуполя. Нещодавно область прийняла декілька десятків осіб літнього віку. Їх зустріли, супроводили до лікарні, після огляду розселяли.

a3821b9d0126826bc895b16c9b294f27

– У нас в області створений штаб з питань ВПО. О роботи в ньому залучені всі структурні підрозділи ОВА. Співпрацюємо з Пенсійним фондом, центром зайнятості. Намагаємося розміщувати родини у приватному секторі, адже індивідуальність кожної родини має бути збережена. Аби забезпечити належне облаштування кожного переміщеного, співпрацюємо з багатьма міжнародними донорами та гуманітарними організаціями. Допомагають і самі територіальні громади. Зараз очікуємо на нову хвилю переселенців, тож на перший час готуємо для прийому близько 2,5 тисяч місць. Задля цього провели інвентаризацію мережі. Насамперед, готуємо комунальні заклади, виведені з мережі. Ці приміщення не використовувалися, але у нормальному стані, більшість мають альтернативне опалення. Тож зараз ми працюємо над матеріально-технічним облаштуванням цих приміщень, щоб людям було комфортно проживати, – каже Наталія Кравченко.

Нещодавно поселили на нове місце дитячий будинок сімейного типу. Заступниця визнає, що уже не всіх можна влаштувати у містах, адже місця тут обмежені. Тож нині розселяють людей і по територіальних громадах області.

Варіант будівництва модульних будинків поки в області не розглядають. Для створення житла в регіоні можна перебудувати чимало будівель бюджетної сфери, де підведені всі комунікації, і де вклавши невеликі кошти, можна облаштувати комфортне житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У колишній дитячій поліклініці Черкас хочуть розмістити 350 переселенців

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100