реклама

реклама

Староста села розмістив у мережі фото сільських будинків, в які готові заселити людей, що тікають від війни.

1280px-cherkasy_in_ukraine_claims_hatched__svg.780x480

У селі Зелена Діброва на Черкащині безкоштовно пропонують цілі будинки для родин, що через війну не мають де жити. Там можна не тільки перезимувати, а й осісти, бо є будинки, які пропонують викупити. Ціни на оселі залишили довоєнні.

Однак місцеві попереджають - умови у селі не курортні, й облаштовувати своє житло переселенці мають самі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, зі своїми пожитками на Черкащину приїхала родина із Гуляйполя Запорізької області. Їхнє рідне містечко - на лінії зіткнення. З березня по ньому щільно гатять окупанти. Росіяни зруйнували все, що там було у сім'ї - олійницю, млин й інше. Уцілів лише КамАЗ, на ньому тепер "кочують" регіонами й везуть нажите.

У Зелену Діброву родина приїхала на запрошення старости Ігоря Щербака, який розмістив у мережі фото сільських будинків, в які готові заселити людей, що тікають від війни. Пост не протримався й дня, як старості почали "сипатися" сотні дзвінків.

Як йдеться у сюжеті, є у селі й будинки, в які пускають з можливістю викупити обійстя. Ціни на будинки, вихваляється староста, тут залишилися довоєнні. Нині тут оселилися приблизно 30 переселенців, більшість після зими планують повертатися додому. Залишатися надовше планують лише ті, у кого все знищено, або мешканці тих населених пунктів, де ще не майорить український прапор.

Мобільний старости села Щербака не замовкає - охочих оселитися тут чимало. Однак одразу всіх він не кличе, з кожним ще буде довга розмова:

"Я запитую, скільки членів родини, якого віку люди, чи потрібна робота, бо у нас важко з роботою, чим ми можемо їм допомогти".

До війни у Зеленій Діброві було приблизно 400 місцевих жителів. Усі вони не проти сусідів-переселенців й навіть на початку готові допомагати усім. Але староста попереджає - тим, хто приїде, потрібно буде працювати самим.

Як раніше повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, в Україні зареєстровано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Робота для ВПО – кого потребує Черкащина?

Житло для ВПО – де живуть переселенці?

Гуманітарна допомога ВПО – як отримати?

Соціальний захист ВПО – де шукати допомоги?

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Антон 23.11.2022 11:30
Як в Простоквашино, хата порожня "живите, кто хотите". Там щоб жити треба хату покупати або приймати в дар ще навесні. Робити мінімальні умови (а скільки це грошей треба - ого-го, більше ніж коштує та хата) до зими та жити. А потім питання - якщо роботи нема, то що в тому селі робити... Залишиться тільки "йти шукати клад, або корову в борг брати".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Марина 23.11.2022 07:21
Ого самим работать и делать ремонт нет спасибо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100