реклама

реклама

6 червня, у День журналіста, Незалежна медіа-профспілка України та Інститут масової інформації оприлюднили результати антирейтингу «Вороги преси в Україні». Дослідження проводилося із залученням провідних медіаекспертів та журналістів, на базі моніторингу порушень прав журналістів (ІМІ). Про це інформує "Телекритика".

Юрій Уздемір поїхав з Черкас назад до Києва. Та пам'ять про нього живе…

Юрій Уздемір поїхав з Черкас назад до Києва. Та пам'ять про нього живе…

 Головними ворогами преси стали:

1. Анатолій Могильов, голова Ради міністрів Криму. Колишньому головному міліціонеру закидають численні випадки побиття журналістів під час висвітлення судових процесів чи масових акцій громадян.

2. Ігор Коломойський, бізнесмен. Друге місце у рейтингу пан Коломойський посів через закриття «Газети по-київськи», журналу «Профіль», звільнення журналістів без попередження на каналі «Сіті» та інших структурах групи «1+1».

3. Олексій Костусєв, міський голова Одеси. Йому журналісти закидають  знищення та судові переслідування ЗМІ.

4. Юрій Іванющенко, народний депутат (ПР) звинувачується у тиску на ЗМІ через правоохоронні органи та суди.

5. Геннадій Кернес, міський голова Харкова; губернатор Харківської області Михайло Добкін. Цим чиновникам журналісти закидають придушення свободи слова на телебаченні в Харкові, зокрема, припинення ефіру каналу АТН.

6. Сергій Будник, старший слідчий прокуратури Донецької області. В Донецьку редакції окремих інтернет-видань отримують телефонні дзвінки від слідчих прокуратури з приводу матеріалів про народного депутата Юрія Іванющенка (Партія регіонів), відомого під прізвиськом Юра Єнакіївський. Один зі слідчих представився старшим слідчим прокуратури Донецької області Сергієм Будником.

7. Анатолій Близнюк, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Через цензуру в інтернеті та соцмережах. Блогеру Миколі Сухомлину після публікації на його сторінці у Facebook відео з автомобілем Близнюка, тоді донецького губернатора, почали погрожувати, а 1 червня видалили його профіль у соцмережі.

8. Юрій Уздемір, екс-гендиректор Черкаської обласної державної телерадіокомпанії «Рось». 21 жовтня на телеканалі «Рось» не вийшов свіжий випуск новин. За інформацією співробітників ЧОДТРК, випуск було зірвано через узгодження керівниками каналу сюжету про те, як зростає рейтинг Партії регіонів.

9. Інна Богословська, народний депутат (ПР) - через допит Олени Притули та Сергія Лещенка за її зверненням. Богословська була стурбована погрозами на її адресу в коментарях, залишених під деякими матеріалами на УП, а також на сайті Korrespondent.net.

10. Єгор Бенкендорф, генеральний директор Національної телекомпанії України. Увішов до списку за недотримання журналістських стандартів на каналі - відсутність опозиції і представлення лише синхронів влади.

ІМІ та НМПУ виділили в окремий рейтинг державні установи та організації, що порушують права журналістів. Першою в цій категорії стала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України, керівнику якої дорікають запровадження цензури. На другому місці опинилася Київська міська рада за обмеження доступу журналістів до публічної інформації. На третьому місці - Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України в місті Києві, представники якого намагалися тиснути на видання Lb.ua.

Цьогорічний рейтинг ворогів преси проводився за новими правилами, викладеними у відповідному положенні. За організаційні питання відповідав спеціальний комітет, обраний із представників ІМІ та НМПУ. До нього входять: Вікторія Сюмар, Ольга Шалайська та Роман Головенко (ІМІ), Сергій Гузь, Анна Бабінець, Ольга Падірякова і Тетяна Якубович (НМПУ).

Нагадаємо, в переддень Дня журналіста свою версію ворогів преси представила Національна спілка журналістів України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 АбрамовичЪ 07.06.2012 11:11
"За інформацією співробітників ЧОДТРК, випуск було зірвано через узгодження керівниками каналу сюжету про те, як зростає рейтинг Партії регіонів." - а можливо ті самі "співробітники" ЧОДТРК самі облажались невстигши змонтувати завчасно новини :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Лаврентий Палыч 07.06.2012 10:57
Спасибо, порадовали.Я же предупреждал- кругом одни враги.И это ничего,что этот товарищ к прессе, судя по заголовку, отношения не имеет.Главное- что вы ИХ ищите.А кто ищет,тот всегда найдет.И сообщит,куда положено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Ню-ню 06.06.2012 23:21
Який дурень ці рейтинги пише?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100