реклама

реклама

У черкаському мікрорайоні Митниця йде будівництво дитячого садка, спорудити який доручив Володимир Зеленський. Таке доручення президент дав ще попередньому голові ОДА Сергієві Сергійчуку в день його призначення торік 28 серпня.

DSC_0675

– У нас є новий голова обласної державної адміністрації. Ми й побачимо, як людина працює... Ми об'єднаємо в нашу програму «Велике будівництво». Спробуємо знайти можливості та ресурси й побудувати садочок, – зазначив Володимир Зеленський.

f4d0373786e5cfc7d5c5e18c9558c428 Передбачалося звести садок упродовж року, використовуючи для цього типовий проєкт. Проте, впродовж усього головування пана Сергійчука будівництво так і не розпочалося.

– У момент, коли я прийшов на посаду, в нас не було проєкту, – розповів Олександр Скічко, який змінив на посаді Сергія Івановича. – Перший місяць я витратив час, щоб цей проєкт отримати, але, як виявилося, цей проєкт має ряд значних недоліків.

Проєкт потребував доопрацювання, черкаські політики вважали його занадто дорогим, а місцеві жителі побоювалися, що заїзд важкої техніки на майбутнє будівництво може спричинити руйнацію довколишніх будинків. Тим часом, вартість будівництва зростала і врешті сягнула 100 млн грн. Більшість коштів надійшло з державного бюджету; 20 млн грн виділила міськрада Черкас.

Наразі будівництво вже триває. Триповерхова будівля матиме кілька ліфтів і буде обладнана за всіма вимогами інклюзії. Окрім дитячих груп і службових приміщень, тут буде басейн, музичний зал і спортзал. А також ігрові локації на подвір’ї.

– Пауза зі стартом робіт була пов’язана винятково з потребою доопрацювати сам проєкт, який ми отримали від міста, – пояснює сьогодні Олександр Скічко. – Ми не будуємо об’єкти для галочки чи на швидкість. Ми працюємо на якісний результат. У цьому випадку мета – сучасний і комфортний дитячий садочок.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на початку своєї каденції під час поїздок країною мав звичку давати місцевим керівникам доручення в терміновому порядку збудувати той чи той об’єкт. Так, перебуваючи в Черкасах, Володимир Олександрович доручив міському голові Черкас Анатолію Бондаренку за півроку вирішити проблему з інфраструктурою в двох мікрорайонах міста. Йшлося насамперед про дитсадки та аптеки в районі вулиці Корольова та поблизу молокозаводу. Бондаренко в напівжартівливій формі пообіцяв виконати всі обіцянки президента, проте згодом пояснив, що реальної потреби в нових дитсадках у згаданих мікрорайонах Черкас немає. Натомість, на його думку, в мікрорайоні Митниця ситуація з дошкільними закладами справді складна. Саме після цього президент Зеленський і доручив обласній владі Черкащини спорудити на Митниці новий дитсадок.

DSC_0653

DSC_0658

DSC_0659  

У пресслужбі ОДА нагадують, що цьогоріч у межах президентської програми "Велике будівництво" на Черкащині реалізують такі проєки в освітній сфері: школа № 11 у Смілі (утеплення); ліцей у Білозір’ї (утеплення та капітальний ремонт даху); школа №1 у Маньківці (утеплення); НВК у Драбові (будівництво актового та спортивного залів); гімназія ім. С.Д. Скляренка в Золотоноші (добудова критого басейну); дитячий садочок «Зірочка» у Шполі (утеплення); дитячий садочок у Черкасах (будівництво з нуля).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Вон, два петуха 11.11.2021 17:51
Которые будят того пастуха,
Который бранится с коровницей строгою,
Которая доит корову безрогую,
Лягнувшую старого пса без хвоста,
Который за шиворот треплет кота,
Который пугает и ловит синицу,
Которая часто ворует пшеницу,
Которая в тёмном чулане хранится
В садике, который велел построить Зек.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100