реклама Делікат

На Черкащині нікого не переслідують, а до відповідальності притягують лише тих, хто при проведенні євромайданів допустив «якісь порушення».

Про це голова облдержадміністрації Сергій Тулуб заявив у інтерв’ю черкаським журналістам, яке у номерах від 25 грудня публікують місцеві газети.

Відповідаючи на запитання, чому на Черкащині не застосовують закон, згідно з яким учасники євромайданів не повинні бути покарані, губернатор заявив:

- Правоохоронні органи поводяться щодо учасників протестних акцій толерантно. Пози тим, що останні відверто порушують закон і хизуються цим перед громадськістю, - цитує Сергія Тулуба газета «Вечірні Черкаси». – Там же були і хуліганські випадки. От хтось узяв і вкрав цей європрапор (невідомі 11 та грудня вкрали в Черкасах два прапори ЄС, підняті біля міськради та на Театральному майдані. – Ред.). Треба ж розслідувати! Якщо були якісь правопорушення з боку тих, хто там керував, то за це, мабуть, їх і притягують до відповідальності. Варто нагадати мудрий вислів: закон суворий, але це закон. Подобається він нам чи ні, але його треба викорувати.

Губернатор не пояснив, чому треба виконувати закон, за яким звинувачують євромайданівців, а не підписаний Президентом закон, який звільняє їх від відповідальності.

Читайте також: Вищий спецсуд: Закон про амністію євромайданівців не працює

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

23 грудня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

Нагадаємо, що в Черкасах за фактом підняття прапору Європейського Союзу на щоглу перед міською радою 11 грудня було відкрите кримінальне провадження.

Через ці події черкаському активісту Ярославу Приходьку Соснівський районний суд Черкас 13 грудня обрав міру запобіжного заходу – тримання під домашнім арештом протягом двох місяців, поки не закінчиться слідство.

Опісля Соснівський районний суд міста Черкаси обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання стосовно депутата Черкаської міської ради Максима Булатецького.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Нестор Іванович 26.12.2013 10:01
Ти ба, який законник, краще розкажи коли твій подільник Береза за вбивство відповість, і за віли в Іспанії не внесені в декларацію не забудь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 qwer 26.12.2013 03:11
колись його рота перекосить жорстокий інсульт ,і "герой" буде менше говорити а більше жувати і думати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100