Роль молодого Шевченка в наймасштабнішій прем’єрі року – постановці третьої частини драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас. Слова» зіграє заслужений артист України, актор театру і кіно, ведучий Євген Нищук.



Він відомий широкому загалу як «голос» помаранчевої революції: разом із Миколою Томенком та Сашком Положинським Євген Миколайович був «діджеєм» революційного Майдану 2004 року.

Як повідомляв «Прочерк» раніше, на головну роль був затверджений інший актор – колишній черкащанин, а тепер вже одесит Олександр Самусенко. Зміни відбулися через те, що актора не відпустили з театру.

– Ми настільки «насолили» в Одесі виставою за Анною Яблонською «Язичники», що йому не дозволили навіть у вільні дні їздити в Черкаси. Більше того, йому відразу придумали якісь творчі зустрічі з дітьми в школі, поставили його в репертуар, у якому він не брав участі, – повідомив «Прочерку» режисер постановки «Тарас. Слова» Сергій Проскурня. – Тепер я можу навіть розігрувати такі сцени: багатьох акторів, у яких не складаються добрі взаємини з театром, просто умовно запрошуватиму і тоді ними будуть цікавитись.

Відразу після цього режисер зателефонував Євгенові Нищуку. За словами Сергія Владиславовича, такі зміни є не що інше, як доля.

– Це Тарас (Шевченко – ред.), мабуть, так бавиться.

– Коли Сергій мені зателефонував, він навіть не сказав, що пропонує мені роль, а почав запитувати, як у мене з конкретними датами стосовно зайнятості, – пригадує актор. – У мене все неначе складалося. Лише потім він мені розкрив усю історію.

Режисер новим актором задоволений. Говорить, що за чотири дні Євген приїхав, знаючи весь матеріал напам’ять.

– Євген – це та людина, яка мені була потрібна! Він – людина-фестиваль, надзвичайно експресивна, колосально емоційна особистість. Він закохує всіх у себе, – перераховує кращі сторони Євгена Сергій Владиславович.

Минулого року виконавцем головної ролі у поемі-тетралогії «Тарас. Слава» був актор театру ім. І. Франка Петро Панчук.

Нагадаємо, що режисер Сергій Проскурня має намір до 200-річчя з дня народження Кобзаря поставити на черкаській сцені всі чотири частини тетралогії. Минулого року відбулася прем’єра четвертої частини «Тарас. Слава», цьогоріч – третьої. Таким чином, постановник рухається у зворотньому напрямку – від смерті до народження Шевченка. У 2014 глядач зможе побачити всю тетралогію загалом, яка триватиме 6 годин поспіль.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100