Виборці на селі більше, ніж в місті, продавалися, тож перемогу в округах здобули багатії, пов’язані з владою. Так вважає голова Черкаської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко. «Бідність сільських рад призводить до того, що вони не можуть демократично і чесно обирати. Так, привіз якийсь кандидат 10 тисяч сільраді і це позитивно. Але це підкуп!» – обурюється Анатолій Васильович.

«Наші школи, ФАПи, сільради зубожіли і стоять з простягненою рукою!» – зазначає Анатолій Бондаренко.

 

У той час, як невизнаний переможець парламентських виборів по 194-му округу Микола Булатецький збирає людей у Каневі, а координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко в офісі очільниці обласного «Фронту змін» Наталії Старікової, у цей час керівник обласної «Батьківщини» і обласного виборчого штабу опозиції Анатолій Бондаренко запрошує журналістів на зустрічі у ресторан японської кухні. Природне питання, яке виникло в журналістів учора під час такої зустрічі з Анатолієм Бондаренком в екзотичній обстановці було таким: «Чому ви не проводите прес-конференцію разом з Даценком? Слабо?! Чи означає це розкол в Об’єднаній опозиції Черкащини?»

– Ви неправі! Це не конференція зараз! Це просто дружнє підбиття підсумків. Я запросив вас, щоб спокійно поспілкуватися. Я міг прийти без проблем і на прес-конференцію з Леонідом Даценком! – запевняє Бондаренко.

Прес-секретар «Батьківщини» Тетяна Воронцова додає, мовляв, зустрічі лідерів черкаської опозиції з журналістами вирішили розвести в часі, бо в Даценка – одна тема розмови, у Бондаренка – інша.

– Рада опозиції доповіла вам про свої здобутки. А Бондаренко вирішив з вами сам зустрітися, щоб прокоментувати заяви Лесі Оробець і приділити вам стільки часу, скільки ви захочете, – розтлумачує Тетяна Воронцова.

Детальніше коментар Анатолія Бондаренка щодо заяви нардепа Лесі Оробець про чистку в лавах «Батьківщини» читайте ТУТ.

– От дивіться. Стаття на «Главкомі», – звертається до «Прочерку» Анатолій Бондаренко. – Вам же цікаво отримати коментарі, бо тоді на прес-конференції Микола Томенко мене перебив. Я на виборах діяв, радячись з нашим керівником служби безпеки і доповідав особисто в Київ. Усі мої дії були погоджені.

Нагадаємо, після парламентських виборів на сайті «Главкому» з’явилася публікація, де Анатолія Бондаренка звинувачували у співпраці з владою. Мовляв, він «злив» деякі округи Партії регіонів. Тоді ж в оточенні опозиції публікацію назвали замовною.

– Насправді 200 членів ДВК в Смілянському окрузі поміняли без відома голови ОВК Назара Лавріненка. Проте жоден протокол на цьому окрузі не був переписаний! Зате попереписували на 196-му окрузі багато протоколів… Чому я міняв голів Смілянської ОВК? Бо мені доповідали тоді, що кандидат від ПР і кандидат від опозиції в окрузі разом святкують день народження першого і тости мало не на брудершафт п’ють. Я тоді і прозрів. Мене ж Тулуб не приходить вітати? А що ви скажете, коли я повідомлю, що після заміни голови комісії до мене приїздив представник від Партії регіонів і просив повернути кандидатуру «свободівців»? Тоді вже мої всі підозри підтвердилися. Тому й була така ситуація із замінами керівників ОВК. І вже зовсім мене спантеличила нещодавня заява «свободівця» Юрія Сиротюка, що їхньою головною ціллю було представлення кандидатів на округи, а не перемога. Так почекайте, то ми б могли знайти кандидата, який би виграв у Віктора Тимошенка! У нас не стояла ціль просто представити кандидата!

«Село нас продало!»

– Так можна сказати і про вашу політичну силу, що ви лише представили кандидата, наприклад, у 196-му Корсунському окрузі, де кандидат від «Батьківщини» Сінгаєвський програв «регіоналу» Бобову.

– Я зробив для себе чіткий аналіз, де ми програли і чому. Треба визнати сьогодні – і можете так і записати, – що село нас продало! Хто за 500, хто за 200 гривень, а хто за екскурсії та інші подачки… І ця вся тенденція зберігалася по Україні. От візьміть міста – Чернігів, Суми, Черкаси. Там перемогли кандидати від Об’єднаної опозиції. Зокрема, в Черкасах переміг Булатецький. У містах була повна перемога наших кандидатів. От дивіться, я проаналізував свій округ: Звенигородка, Жашків, Лисянка, Тальне, Маньківка. Тут виграла опозиція з великою перевагою. А де були села, там ішов прямий підкуп. Значить, механізм фальсифікацій був такий: Хата. Накривався стіл. Все діло проходило в душевній обстановці. Приходив чоловік і отримував бюлетень з позначкою за кандидата, з печатками, з позначками всіма. Питання таке: а де ж взялися чисті бюлетені? От на нашому окрузі не зійшлося щось до тисячі бюлетенів. І потім комісія не знала, що робити. Але у нас же головне, щоб переможець написав заяву на вступ у Партію регіонів і все буде забуте. Вісім моїх позовів до суду безпідставно відхилили!

При тому, що на Черкащині опозиція взяла понад 37%, Анатолій Бондаренко все рівно нарікає на продажність черкаських селян, які не підтримали кандидатів в мажоритарних округах… Фото з архіву газети «Голос України»

При тому, що на Черкащині опозиція взяла понад 37%, Анатолій Бондаренко все рівно нарікає на продажність черкаських селян, які не підтримали кандидатів в мажоритарних округах… Фото з архіву газети «Голос України»


– Як діятимете на перевиборах? Адже перемогу знову можуть забрати?

– Є два кандидати – Даценко і Булатецький. Так, при абсурдності нашої влади, якби Булатецький набрав 30 тисяч голосів, а його опонент – 1 тисячу, все рівно відбулося б те саме. Ми доведемо на цих округах нашу перемогу. Не дамо сфальсифікувати! У нас є план! Але на сьогодні нам треба чітко юридично підкріпити наші дії. Підкріпити з Києва. На жаль, я сьогодні трохи критикую нашу юридичну службу. Це стосується і замаху на моє життя. Бо мені юридична служба партії зателефонувала аж через три дні і запропонувала написати депутатський запит. У мене саме ліву сторону відбирало тоді… То я їм сказав, що депутатський запит мені й полегшить фізичний стан.. Знаєте, якщо ми діятимемо за депутатськими запитами згідно з чинним законодавством, то далеко не підемо. Бо в нашій країні чинне законодавство вже не діє. Тож я думаю, зараз ми будемо більш радикальні кроки робити. Де живе голова 194-о ОВК Ольга Козько? Де працюють Табалови? Де живе Максим Онищенко, що очолював Канівську ОВК? Усе це громадськість має знати, де живуть фальсифікатори! До речі, я Миколі Булатецькому говорив, що коли я зайшов в 194-ту ОВК, то побачив усіх фальсифікаторів, які були на моєму окрузі, коли я змагався з Льошенком на місцевих виборах в 2010 році. І секретарша та сама, і голова – Ольга Козько. Я думаю, що ми колись ще повернемося до питання законності обрання декого до обласної ради. У нас протоколи всі збережені.

– Щодо вибуху гранати? Як рухається справа?

– Я дав свою версію і чітко назвав правоохоронцям прізвища тих, хто може бути причетний. Але далі справа не йде. Були ж особи, що газету стосовно мене замовляли і вони написали там, що чеку від гранати знайшли в будинку Бондаренка. Я показував смс-ки з таким змістом: «Ти зустрічаєшся зараз з виборцями там-то і там-то. Читай про себе в наступному номері». Можливо, мені зараз нічого не кажуть, бо це таємниця слідства…

«В Умані я нікого не підтримував!»

– До речі, ви особисто бачилися хоча б раз зі своїм головним опонентом Ничипоренком?

– Не бачився ні разу. Зате скажу, коли мені стала зрозуміла ситуація з нашими партнерами по округу: коли керівник мого штабу доповів мені, що довірені особи Фурмана (Василь Фурман – кандидат від партії «УДАР», – ред.) два дні поспіль виходять з конюшні Ничипоренка.

– Ви звинувачуєте інших, а як пояснити відео, де ви в Умані презентували Костенка, хоч від Об’єднаної опозиції там був висунутий Поляков?

Стоп-кадр з відео

Стоп-кадр з відео


– Я не на підтримку Костенка приїжджав тоді, а приїхав подивитися, де і що на території області відбувається. А Костенко ж член нашої партії. Знаєте, в новинах можна подати подію, як хочете. У нас подавали і те, як Даценко Яценюка «любить».

– А кого ви підтримували в Умані?

– Я особисто не підтримував нікого, а виконував рішення партійного з’їзду. Як людина, я маю право в себе на окрузі когось підтримувати чи ні. А в Умані я чітко виконував рішення партійного з’їзду. Так, програш нашого кандидата означає, що ми недопрацювали…

– Недопрацювала опозиція і на виборах мера Кам’янки?..

– В Америці, як кандидат йде від демократів, за нього всі демократи голосують. Там пройшов кандидат від СПУ, яка має зовсім незначний відсоток підтримки. Але за людину голосували не лише соціалісти, а й інші, бо він «гарний і відомий чоловік». А які він демократичні цінності сповідує в політичному житті, то це нікого не цікавить.

«Треба було обирати одну стежину…»

– Кого з нардепів навесні чекаєте в Черкасах, які б приїхали підтримувати Булатецького і Даценка?

– Томенка, Гриценка, Шевченка, Парубія. Якби Олександр Турчинов не був зайнятий справами партії, фракції і приїхав, то це була б дуже суттєва підтримка.

– Ви розривалися на парламентських виборах між обов’язками голови обласного штабу опозиції і обов’язками кандидата в нардепи. Чи не є це причиною поразки? У вас що, просто не було іншого кандидата в партії на цей округ?

– Частково така моя подвійна робота була причиною поразки. Але я ніколи не боявся боротьби в мажоритарному окрузі. Так, на сьогодні я можу сказати, що треба було обирати одну стежину і відпрацьовувати її. Бо дійсно я не міг розірватися. В Умань треба було їхати, бо там скандали, в Канів… За останні два місяці, що Ничипоренко набрав у рейтингу, мені не вистачило. Ще б два-три тижні і ми б переломили ситуацію. Але що поробиш...

реклама

Коментарі  

 
+10 #78 Селюк 31.12.2012 11:26
СЕЛО ПРОДАЛО - УСЬО ПРОПАЛО !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #77 Екс-Короп 30.12.2012 14:59
Представники Ничипоренка-це ледацюги,які шукають легкого хліба від свого пана.Ви б бачили який зброд у нього працює-один мордатий з великими кулаками,другий в шрамах та наколках після тюрми.До них підійти лячно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #76 Василь 30.12.2012 12:05
Цитую Антип:
Я дурний проголосував за Ничипоренка....Приїде до нас через 5 років,то такий прийом організуємо,що мало не покажеться.


Через 5 років у вас буде кріпосне ПРаво. І як буде їхати Жашківський Конюх - ти будеш бігти перед каретою і голосно кричати "Барін! Барін! Єдут!.." (с)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #75 Оля 29.12.2012 21:24
Цитую Магніт:
Да Толян торба тобі однозначно!!! А що ж ти робитимеш друже? Метала вже нема, до бюджету недопустять, робити нічого не вмієш "токо" брехати, "діплому" й того нєма... Ой горе людоньки такого колорита у корита не стане....

Кажуть, йому Яценко добряче приплатив на виборах за підтримку Костенка, так що грошей вистачить надовго. Як раз до наступних виборів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #74 Богдан 29.12.2012 21:02
Шановний, Ви помиляєтесь!!! Анатолій Васильович вправно чистить ставки, травить комарів, а з болгаркою що виробляє- справжній віртуоз. І взагалі він багато чого вміє робить- правда дорогувато...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #73 Ошуканий селянин 29.12.2012 20:53
Цитую Гриня Заїчко:
Не чіпайте Толяна - він нормальний перец,а ви всі йому завідуєте. Я його добре знаю( ми з ним по діскотеках виступали)...............

А ми йому люмінєві каструлі зі шкільної столової на його пункт металобрухту звозили.
Він до речі до сих пір з моїм другом не розрахувався, а мене обважив, ціну занизив, тай ще мусоркам здав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #72 Село 29.12.2012 20:01
Цитую Бондаренко:
Село нас продало!

Село вас швидко роскусило !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #71 Екс -Короп 29.12.2012 14:19
А хто в Лисянці представники Ничипоренка ? Напішіть де знайти,хочу зустрітись та обговорити деякі питання.
Громадська приймальня нардепа Валентина Ничипоренка, згідно статусу народного депутата розміщується в райдержадмініст рації, після Нового року запрацює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #70 Петро 29.12.2012 12:09
Цитую Мишко:
Полупокери, які намагаються перевсти стрілки -угомоніться!!! Вже три дні представники Ничипоренка їздять по Лисянському районі, і вітають дітей в садочках, школах. А Толяна не видно, нашого горезвісного земляка, хоча він також депутат( обласної ради), одого борда почепив,на якому ще й грошей заробить , бо розкаже, що поклеїв аж десять....

А хто в Лисянці представники Ничипоренка ? Напішіть де знайти,хочу зустрітись та обговорити деякі питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #69 Петро 29.12.2012 12:07
Цитую Гриня Заїчко:
Не чіпайте Толяна - він нормальний перец,а ви всі йому завідуєте. Я його добре знаю( ми з ним по діскотеках виступали)...............

Ги-ги,Гриня.А ти де зараз ????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100