реклама

реклама

"Прочерк" пропонує фотодобірку помітних подій вересня 2011-го року.
Хасидська Умань

Хасидська Умань


 
25 вересня  в Умані брацлавські хасиди почали святкувати настання 5772 року за іудейським календарем. В місто прибула рекордна кількість паломників – близько 30 тисяч. Прямо на вулицях хасиди, одягнуті в білий одяг, читали молитви, співали й обнімалися. Напередодні свята виник конфлікт із опозиційними силами, які вирішили провести  акцію «Умань без хасидів». 22 вересня було скоєно напад на одного з активістів. 

Для ремонту доріг місто бере кредит

Для ремонту доріг місто бере кредит



 Наприкінці вересня в місті розпочався ремонт доріг. Ремонту передував довгий бюрократичний шлях до отримання позики. Адже дороги ремонтуються за кошти, що були отримані за випуск муніципальних облігацій. А це 60 млн. грн., які дав Черкасам «Укргазбанк» в обмін на облігації. Тоді мер Черкас Сергій Одарич переклав усі поточні справи на свого першого заступника Віктора Беззубенка, а сам узявся контролювати ремонтні роботи.

На Черкащині рапортують про запуск річкових портів

На Черкащині рапортують про запуск річкових портів



 Віце-прем’єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков разом з головою Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом та головою Черкаської обласної ради Валерієм Черняком 19 вересня відкрили черкаський річковий порт.
Борис Колесніков приїхав до черкаського річкового порту просто з Канівщини, де він відкривав туристичний центр «Авто-Ріка» та гелікоптерний майданчик. А тоді та ж трійка (Тулуб-Колесніков-Черняк) перерізали стрічку (звичайно, синього кольору) перед входом у будівлю. Колесніков пожартував, що зі стрічок, які розрізає Сергій Тулуб на відкритті нових об’єктів, губернатор вже може робити собі гобелен.Та найкраще пожартував з Колеснікова, Тулуба та інших хтось зі свити губернатора. Бо двері бару у будівлі виявилися зачинені. Тож гостям довелося слухати екскурсію…
У Черкасах запустили прогулянковий катер

У Черкасах запустили прогулянковий катер




Президентський вертодром

Президентський вертодром


 У Каневі запрацював гелікоптерний майданчик з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів на годину з під’їзною дорогою. Урочисте відкриття відбулося, 19 вересня 2011 року, за участі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба та голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка. До складу вертолітного майданчика входять посадочний майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, КПП, місце для зупинки автотранспорту та ін. Зазначимо, що будівництво об’єкта почалося в березні 2011 року. Площа ділянки під забудову становила 8,5 га.

Перші пацієнти обласної дитячої лікарні

Перші пацієнти обласної дитячої лікарні


 З першими пацієнтами обласної дитячої лікарні  влада познайомила черкаських журналістів. Екскурсію медичним закладом 20 вересня для черкаських журналістів провів начальник головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик. Він показував харчоблок, сучасні палати, маніпулятивні кабінети та дороговартісне обладнання. Усе, за його словами, унікальне. Навіть дитячий майданчик у дворі лікарні «від голови облдержадміністрації, Героя України С. Б. Тулуба». Володимир Брожик переконував: діагностика та лікування тут буде не гіршим, аніж у столиці чи в приватних лабораторіях.

"Подаруємо місту калинове намисто"

"Подаруємо місту калинове намисто"



  У Черкасах побільшало на 120 кущів калини. Їх було висаджено на 10 дорожніх колах найбільших перехресть. «Посадкову» акцію «Подаруємо місту калинове намисто» організував, 29 вересня, депутат Черкаської міської ради, голова громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергій Отрешко. До акції з благоустрою долучилися депутати, чиновники та небайдужі черкащани.

Вона ударила Міністра

Вона ударила Міністра


 Черкащанка Дар’я Степаненко дала ляпаса міністру освіти Дмитру Табачнику. Інцидент стався 22 вересня  у клубі Кабінету міністрів під час Форуму міністрів освіти Європи. Після виступу Табачника дівчина підійшла до міністра і вдарила його букетом квітів.  Після цього Дарину забрали в міліцію – у підрозділ Печерського району Києва. Там вона пробула не більш як півгодини, народний депутат України Андрій Парубій, який прибув у райвідділок, домігся, щоб дівчину відпустили. Дар’я Степаненко закінчила черкаську гімназію № 9. Незабаром, як повідомили ЗМІ, дівчина виходить заміж.  

Тролейбусний неспокій

Тролейбусний неспокій


У вересні призначено нового директора КП «Черкасиелектротранс». Новий директор Василь Буренок раніше працював головним інженером КП «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньо будинкових систем». До нових обов’язків директора тролейбусного парку він приступив 15 вересня, пройшовши перед цим конкурс на заміщення вакантної посади. Нагадаємо, що попередній директор тролейбусного парку Віталій Дядченко працював на підприємстві не більше трьох місяців. Після конфлікту з колективом підприємства він звільнився.

Алкоголь спричинив великі депутатські дискусії

Алкоголь спричинив великі депутатські дискусії


Депутати Черкаської міськради 29 вересня прийняли рішення щодо заборони продажу алкоголю й тютюну в нічний час, а також у визначених місцях. За відповідне рішення проголосував 31 депутат з 42-х присутніх в залі. Голосування проходило в поіменному режимі. Цьому передували палкі дебати. Після цього відразу дві групи підприємців почали оскаржувати рішення міськради в суді. Суди спочатку скасували «нічну» заборону, а потім все-таки підтримали владу.
Яким запам'ятається вересень-2011 для України? Рекомендуємо переглянути фотоогляд інтернет-видання "Левый берег".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100